Specjalista z zakresu dietetyki. Dyplomowany dietetyk kliniczny.
specjalizacja w zakresie:
choroby tarczycy
insulinooporność
choryby dietozależne
wegetarianizm
weganizm
Wykształcenie:
Gdański Uniwersytet Medyczny – kierunek dietetyka
Tematyką związaną z żywieniem pasjonuje się od ponad 17 lat. Dzięki pasji, doświadczeniu oraz ciągle poszerzanej, medycznej wiedzy na temat żywienia, pomaga zarówno w zgubieniu zbędnych kilogramów, ustaleniu indywidualnych planów żywieniowych, jak i w chorobach dieto-zależnych. Agata chętnie angażuje się w projekty związane z żywieniem, współorganizowała m.in. konferencje dotyczące żywienia dzieci i młodzieży na Pomorzu. Prowadzi wykłady i warsztaty dotyczące zdrowego sposobu żywienia. Z doświadczenia wie, że zmiany naszych przyzwyczajeń żywieniowych bywają skomplikowane. Zależy jej na tym aby każdy jej podopieczny czuł się zaopiekowany, wiedział co jeść, czego unikać i jak dokonywać zdrowszych wyborów. Agata uważa, że wszystko jest dla ludzi, natomiast liczy się ilość i jakość tego, co jemy.